Etichete

, , ,

Buun ..hai sa va spun ce mi s-a intamplat ieri.

Acum doua saptamani (e mai lunga povestea), imi ia politia talonul. Talonul, nu permisul! Veneam tarziu, seara, dupa un concurs intern organizat de cei de la HardRock Cafe ..m-au rugat sa-i ajut cu jurizarea pentru calificarile in etapa urmatoare: Europa! Felicitari Alex si mult succes acolo!

Da, eram aproape de Flair Angel, pe blv. Libertatii, aproape de piata Regina Maria si vreau sa fac dreapta pe Calea Rahovei, dar fix in zece metri, ma semnalizeaza un agent de politie! „Hopaaa ..bine ca n-am baut” gandesc. Cei de la HardRock au insistat cu ceva bauturi „colorate” sau macar o bere dar in acel moment ma simteam chiar mandru ca am refuzat politicos ..noul cod rutier a intrat in vigoare luna trecuta, si.. e drastic! Europa style!!!

ferrari

„Buna seara! Agent circulatie X, actele la control!” .. „Buna seara! Sigur! Va rog..” Se lasa linistea si dupa aceea il aud pe agent-sef X spunand, usor uimit: „V-a expirat cumva ITP-ul?!!”  Surprins de intrebare, raspund: „Poftim?!!” 

Si da, imediat m-am gandit ca Ionut (un bun prieten care are un service si ma anunta cand vine vremea Inspectiei Tehnice Periodice) a uitat sa-mi spuna asta: „Baaa! Ti-a expirat ITP’u!!” A doua zi insa, Ionut mi-a explicat ca masina a fost inscrisa in urma cu doi ani si prima inspectie tehnica am facut-o, nu la el, ci la Registrul Auto Roman ..ei nu te anunta ..nu au sistemul asta „complicat”. Ca in Europa!

Am zambit si am spus „Mi-am luat-o! Asta e!” Cel putin am dovada doua saptamani. Timp berechet sa revolv cu inspectia etc. Amenda am platit-o in 24 de ore ..online. Am salvat mail-ul de confirmare (am mailbox nou anul acesta -Amenzi-) si l-am trimis catre agentul constatator (acum 2 ani am platit din nou amenzi-taxe la primarie pentru ca nu mai aveam dovada originala a platii de la CEC ..undeva insuma 1200-1300 ron ..tin minte ca si atunci mi-am spus „Mi-am luat-o! Asta e!”) Si pentru ca nu am primit raspuns, am mai trimis inca o data mailul. Dupa o zi mi-au raspuns: „Buna ziua. Va confirmam primirea mail-ului. Brigada Rutiera”.

 

Fac programare online pentru inspectie la RAR ..cel de pe Grivita, si „prind” loc doar dupa doua saptamani ..„La limita” zic! ..ziua urmatoare, expira dovada eliberata de D-nl Agent Sef. X. Okei ..aici sar peste doua capitole, pentru ca experienta de la RAR a fost de ..neuitat, si povestea este lunga!

Ieri! ..ieri, ajung la IJP X. Masina o am inscrisa pe PFA, iar sediul social, il aveam atunci in Y (nu-i frumos sa dau nume). Merg mult prin tara (15-20 k pe an ..de peste 12 ani) si trebuia sa-mi deduc cumva cheltuielile cu proiectele personale ..intelegeti: Persoana Fizica Autorizata (proasta decizia ..acest guvern a hotarat sa taxeze aproape de doua ori mai mult aici decat la o firma nou infiintata) ..ma rog! Ideea este ca ajung la ghiseul de eliberare taloane auto/ IJP X. La ghiseu ..unu’! Nu stiu ce grad avea, pentru ca era imbracat civil, nu s-a prezentat, nu avea ecuson, asa ca am sa-l numesc: Unu’. Cladire veche, hol rece, prost luminat si un ghiseu cu geam termopan ..alb. In interior un spatiu mic care deservea unui birou (presupun) mare, aflat in spate ..se auzeau voci, functionari lucrand! Muncind! ..glumesc! :)) Intotdeauna am vrut sa scriu o carte! Poate alta data. Pana atunci insa, revin la ce s-a intamplat.

..Aaaa ..sa nu uit! Aveam la mine un dosar cu actele de la RAR si ceva de la agentie ..Gheo (se ocupa la noi de facturi/acte/ contracte etc.) imi pregatise tot ce stia ea ca este necesar pentru ..recuperarea taxei auto! Da, de fapt mai aveam nevoie de talon in original pentru masina asta si ..alta, ca sa recuperez de la Stat, printr-o mica eroare din 2011 (cred), ceva 1200-1300 ..de euro! Azi i-am trecut si pe astia la: „Asta e! Mi-am luat-o!!” 

Si inainte de a va explica experienta mea cu Unu’, va dau un sfat: daca vreti sa recuperati ceva, hartie, acte, taxe, acadele sau fluturi, in Bucuresti/Ilfov (sper ca este mai bine in tara ..iar glumesc), atunci cand plecati de acasa, LUATI TOT: carte de identitate, pasaport, permis auto, carnet de sanatate (vezi ca a fost eliberat demult dar nu stiu la ce foloseste), bani (toti), dosare, actele casei, acte de utilitati si ..ultimele facturi platite, plus bonuri de casa ..si de masa. Faceti un dosar special, cu cate doua ..scuze, cinci copii dupa ..orice! Neaparat semnaturi de la vecini (chiar daca nu aveti) si (nu sunt sigur) ..de la oamenii de pe strada! Incercati sa platiti la CEC, BRD si/sau/eventual la Ghiseul.ro cam tot ce se poate plati legal acolo si, dupa aceea, mergeti la Posta Romana sa cumparati  5 ..nu, 20 de timbre ..de un leu/ ron ..ce au ei acum! Asa ..stai sa vedem ..e okei? Nuuuu ..Stampilaaaa!!! Nu uitati stampila sau, daca aveti, mai multe ..puteti face una pentru 25 ron la orice colt de strada ..cu ce vreti voi sa fie scris pe ea! Faceti trei!

M-am enervat! ..revin cu partea a doua! E despre barmani!